2018-10-28
天氣開始涼了, 最啱就係打邊燼啦, 我地去左油麻地呢間滾得棧, 見到D食評都幾好喎, 緊係要去試下啦, 首先我地先叫左個蕃茄薯仔拼味菜胡椒豬肚湯底, 嘩.....都好足料架, 跟住再混下醬先, 不過其實成個湯都好夠味, 輕輕點少少醬已經好足夠, 咁先可以食到原汁原味架MA.無牛不歡既我地點可以唔叫牛呀, 我地叫左個招牌手切牛頸脊, 牛味十足, 口感一D都唔硬, 雪花佈滿得均勻, YUMMY YUMMY.另外仲要呢樣可以吸盡湯既精華, 必叫既響鈴, 只要放落鍋三秒, 記住係三秒, 即刻拎上黎, 咁樣食先係正!!!同樣必叫既當然唔少得炸魚皮啦, 哈哈...放落湯, 卜卜聲, 口感夠哂脆, 唔會有油味.哈哈....我地仲叫左桂花蚌同珊瑚蚌, 每樣半份, 因為有D人鍾意食桂花, 有D人鍾意食珊瑚, 呢間餐廳真係好, 可以叫半份, 咁我地就可以滿足哂咁多人既願望啦.丸方面我地叫左個比較特別的象拔蚌丸, 口感超彈牙, 而且仲有D蟹籽TIM AR, 口感更加豐富起黎, 同樣我地都係叫左半份, 另外個半份我地叫左鮮蝦雲吞, 鮮蝦大隻, 一D都唔吝惜.就係咁hehehaha 十下十下咁就過左一個好歡樂
就係咁hehehaha 十下十下咁就過左一個好歡樂既晚上啦^^