餐廳: 天龍軒
資訊:

2022-06-12 886 瀏覽
(上集) 食物服務水準極穩定米芝連二星人均消費:$1200(午餐)總結:必定要試————————————————————————天龍軒係一間由我第一次食到而家都保持到水準嘅一間餐廳. 不論食物或服務都無可挑剔,所以都回訪左好幾次.天龍軒名物 - 黑毛豬蜜汁叉燒,我鍾意佢地嘅叉燒遠多於龍景軒嘅. 有燶邊,肉香濃郁. 記得要預訂.中東吉品鮑魚酥-每到必點,鮑魚彈牙入味,酥皮香酥鬆化.三文魚子蟹腿鳳眼餃-呢個係有一次無意中試到嘅正野. 充滿鮮味又唔會膩.花雕蛋白蒸蟹鉗-滑溜蛋白加鮮甜厚肉蟹鉗,正.鮑粒荷葉飯-飯粒吸收哂荷葉香,好味.龍鳳燒賣- 大粒用料新鮮,不過比較平凡.除左食物好食之外,天龍軒嘅服務係我心目中嘅第一位. 親切友善又細心,唔會令你有壓迫感. 餐廳仲有好多細節位令你感到窩心,例如茶會有小火爐一路保暖、同事會不斷幫你添茶、到食完離開時會帶你去The Golden Corridor到影相等等. 天龍軒絕對係一間會令人掛住嘅餐廳.******************************天龍軒 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1號環球貿易廣場(ICC)香港麗思卡爾頓酒店102樓
[天龍軒] (上集)

食物服務水準極穩定米芝連二星

人均消費:$1200(午餐)
總結:必定要試

————————————————————————

中東吉品鮑魚酥-每到必點,鮑魚彈牙入味,酥皮香酥鬆化.

花雕蛋白蒸蟹鉗-滑溜蛋白加鮮甜厚肉蟹鉗,正.

鮑粒荷葉飯-飯粒吸收哂荷葉香,好味.

龍鳳燒賣- 大粒用料新鮮,不過比較平凡.

天龍軒 (尖沙咀)