2022-10-12
近呢幾年,試過pirata group嘅嘢有點翻唔到轉頭,尤其係佢地同客人慶祝生日嘅文化-佢地會好幾個同事走埋來,興高采烈咁為你唱生日歌,有時可能會拎埋結他過來,真係好岩「儀式撚」-即係我😂有時佢地會送coupon,或者幫你影即影即有,呢啲種種細微(or not?)嘅服務就顯得佢地同其他集團唔同。🐮Fancy Beef Tatare$188有別於一般嘅牛肉他他,呢款係撈埋外圍香濃嘅黑松露漿一齊食,整體份外嫩滑,口腔一直留有松露嘅香氣😌👃🏻🍄Risotto Al Funghi$198飯心比意料中硬,但面頭嘅羊肚菌係幾入味同有口感嘅🐟Codfish Alla Mugnaia$268最欣賞係鋪係魚下面嘅薯蓉,味道酸酸地,口感綿滑👌🏻👌🏻👌🏻🐮Beef Tenderloin Alla Boscaiola$388完美煮岀5成熟,又嫩又香嘅和牛牛柳🥩呢個價位可以做到真係嫩同juicy嘅唔多,呢個👌🏻🍋Lemon Sorbet$108🆓感謝La Favorita送左呢個甜品同我慶生(當然唔少得一班staff來唱生日歌呢個咁有儀式感嘅Pirata culture🙆🏻♀️)lemon sorbet真係裝
🐮Fancy Beef Tatare$188
🍄Risotto Al Funghi$198
飯心比意料中硬,但面頭嘅羊肚菌係幾入味同有口感嘅
🐟Codfish Alla Mugnaia$268
最欣賞係鋪係魚下面嘅薯蓉,味道酸酸地,口感綿滑👌🏻👌🏻👌🏻
🍋Lemon Sorbet$108🆓
感謝La Favorita送左呢個甜品同我慶生(當然唔少得一班staff來唱生日歌呢個咁有儀式感嘅Pirata culture🙆🏻♀️)lemon sorbet真係裝入檸檬內好有趣🫢清爽又酸甜🍧
🍮Pistachio creme brûlée$118
焦糖個層好薄,燉蛋雖然得淺淺一層,但密度好高,所以口感都滿足到,而且開心果味好濃,估唔到可以咁高質(因為集團最岀名係個tiramisu😂)