2022-11-21 91 瀏覽
今日同朋友嚟到位於太古嘅萬丸鐵板燒餐廳同我哋推薦左幾款菜式,食過之後都覺得回味無窮,同大家推薦下!紐西蘭牛柳六安士配黑椒汁牛柳非常之大件!完全冇雪藏嘅味道,睇住廚師將牛肉放喺鐵板燒上慢慢煮熟,成件事好療癒!然後表現出佢嘅刀工,沿着牛肉嘅細紋,切開成一件件外脆內軟嘅半山熟牛肉,粉紅色嘅牛肉份外吸引!美國封門樓六安士配鹽醬汁封門樓相較牛柳就更加爽滑,同樣地,廚師料理之後,將會設成細細件一口牛,非常好食!日式炒飯將剩餘嘅牛脂,加上三色椒、珍珠米、大涌等炒成一個10分滋味嘅炒飯,熱辣辣嘅米飯好飽肚!燒生蠔兩隻真係超邪惡,熱辣辣嘅生蠔份外好食!日式炒野菜盛——————為食分界線——————📍 萬丸鐵板燒 (太古)太古康山道1-2號康怡廣場南座AEON地下16-01號舖推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $200#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #
今日同朋友嚟到位於太古嘅萬丸鐵板燒

紐西蘭牛柳六安士配黑椒汁

美國封門樓六安士配鹽醬汁

日式炒飯

燒生蠔兩隻
真係超邪惡,熱辣辣嘅生蠔份外好食!

日式炒野菜盛

——————為食分界線——————
📍 萬丸鐵板燒 (太古)
太古康山道1-2號康怡廣場南座AEON地下16-01號舖

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $200
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食