餐廳: 尚廚
資訊:

2022-07-16 2251 瀏覽
平日午餐時間嚟試吓,估唔到星期二都咁多人,我12時15分入座,安排坐二人檯,但檯與檯之間距離坐到好近,坐得好唔舒服,坐位迫到似大家樂咁,中間得塊膠板分隔,唔覺得有咩幫助,疫情之下嚟食嘢覺得都幾唔安全。食物真係一般,沙律吧啲嘢無蓋無掩,人龍又多,樣樣都要排隊或迫人,而且依度啲人又打尖、啲鉗夾完呢樣又唔擺番好、啲嘢食夾到周圍都係、有啲醬汁仲跌晒落地下,拎咗返坐位都無乜胃口想食,我本身幾鐘意食車厘茄,依度啲車厘茄竟然一啲味都無,我平日買20元嘅車厘茄都有茄味過依度。海鮮有青口、蜆、熟蝦、即開生蠔,蝦肉有啲晦,唔新鮮。即開生蠔好啲,細細隻,食咗半打都ok。三文魚刺身夠肥厚,唔差。但係枱面嗰啲豉油到到成地都係都冇人抺,見到都唔開胃,感覺好污糟。中湯無人補給。飲品選擇少。甜品冇乜吸引,我淨係試咗件藍莓芝士蛋糕,啲芝士麻麻哋,好似拎咗出嚟好耐咁,唔好食,雞蛋仔、蛋撻,都係一般啦冇乜特別,雞蛋仔唔脆。雪糕都有好多款口味,但係唔知點解都係唔吸引,可能依度比較污糟,所以樣樣嘢都覺得食唔落咁。熟食試咗切片牛肉,太生,拎咗返去真係食唔落。炒飯,點解個炒飯可以無味。生果,西瓜完全無味,都係一樣衛生情況好差,所以

中湯無人補給。飲品選擇少。

熟食試咗切片牛肉,太生,拎咗返去真係食唔落。

炒飯,點解個炒飯可以無味。

生果,西瓜完全無味,都係一樣衛生情況好差,所以拎咗返去啲生果都唔係好想食。

整體來講真係冇乜嘢好食,除咗生蠔OK,三文魚都可以,其他都好唔得。

最後竟然食咗一小時我地巳經離開,真係無嘢再想放入口。價錢係幾抵,但我都唔會再嚟,拎二百幾蚊去餐廳食更加好食!

建議佢哋唔好做到咁低價吸引人嚟,每人收返多一舊水,提升返食物質素,又少啲人唔使咁迫,衞生又可以做返好少少。

注:圖文不乎,我覺得我部手機影得太靚,真實唔係咁!

2022-07-14