2010-05-22
可能因為long weekend既關係, 所以好多人. 老細問完我地幾多人之後就踢左我黎呢間. 噢, 但我明明係想試泰菜喎, 好在2間原來互相提供泰/越菜~ 好在~ 由於太旺場, d侍應又唔夠喎 (得3個咋~), 所以佢地一去冇回頭, 明明落左單, 但唔記得去拎過黎, 之後提佢咩, 佢又再落多次order... 搞到d賬單錯哂~ 水又係叫n次先會加一次. 唉... 就憑呢點 (唔夠人手) 我信我已經冇下次, 再好味都係咁話... 更何況都唔係好味到咁+勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁污糟 (d野感覺好唔衛生囉~ so dirty)...泰式(豬)沙律 $50辣辣地咁, 但還可接受. 由於只有鹹同辣味, 無甜同酸, 所以呢個沙律係唔會開胃既~ 份量頗大, 但可惜生菜唔夠, 所以係會食淨. 不過佢每塊菜 (同埋好新鮮好爽! ) 都好大片, 所以每片都可以包到好多菜料架~ 所有菜料都切得非常碎, 所以唔使多咬就可以吞落肚. 但其實唔係好special, 麻麻地only.椰汁青咖哩(雞) $45由好多種咖哩可以選擇, 但我地最後settle左係呢個青咖哩雞到. 但上到台, 發現其實都唔係好青, 因為俾d
泰式(豬)沙律 $50
椰汁青咖哩(雞) $45
由好多種咖哩可以選擇, 但我地最後settle左係呢個青咖哩雞到. 但上到台, 發現其實都唔係好青, 因為俾d椰汁mix埋哂, 哈~ 所以顏色都幾淡囉, 唔係好吸引~ 不過都幾香, 聞到椰汁味~! 佢上台個時仲有個蠟燭係下面燒住, 保暖呢~ 哈~ 不過好快就熄左, 可能係唔suppose last好耐? 個咖哩煲入面真係只有雞, 咖哩, 同d香草架咋~ 真係冇其他野 (如carrots... etc), 而雞真係有好多塊, 同埋已經切得好細舊, 所以好快就舀完一羹又一羹~ 同埋d咖哩一d都唔辣, 而且好稀, 所以真係送飯得好緊要, 要叫幾碗先得~ 哈哈哈哈~ 但可惜叫極佢都唔肯拎飯過黎, 所以最後只能give up清左呢煲咖哩既諗頭~
2個人total $141, 還好啦~ 但環境唔得, service唔得, 坐得唔舒服, 好逼, 又好驚佢地d侍應拎住個d有汁既野會倒瀉落我到 (因為d路太narrow), 有d唔多好囉~ no next time. sorry.