2018-02-11
奉勸想試呢間餐廳嘅人一定要book檯☝🏻因為呢間店有三間舖喺旺角,但星期六都係好爆滿架。我book咗7點,但行街冇收鑊就早啲入座,當時6點半已經差不多滿,有兩張大檯留座添。我哋坐低點菜時發現有得打邊爐,都係麻辣湯底嗰啲,另外有個胡椒豬肚雞鍋,都幾特別,眼見好似都唔多檯打邊爐,我哋今日都係點小菜。佢哋個menu好大本!同埋真係好多小菜,同一個材料都有兩三款煮法,我哋好多嘢想試但個胃唔裝得落咁多,咁就揀左涼拌牛柏葉、口水雞、炒土豆絲、鐵板水晶粉。最先上嘅係兩碟冷盤,個牛柏葉個醬汁係好香口好惹味,而且佢切得大片,每片都掛晒汁😆又爽口👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻至於口水雞例牌,有一半係脾一半係背隻,個醬汁都係一流,兩個冷盤都食到唔停得口😆而且我哋叫小辣佢就都係小辣。跟住差不多食完就到炒薯絲上檯,雖然叫左中辣,但一啲都冇辣味,係食到尾掂到啲汁有些少辣,而且個調味有啲似落咗上湯炒,我哋仲以辣會酸酸辣辣咁添。最後上呢個係鐵板水晶粉,入面加左啲泡椒去炒,有啲酸又辣辣地,而且我好中意食水晶粉呢類質感嘅嘢,覺得都炒得好好味,都見有好多人嗌。其實我仲想試紅糖糍粑,但等咗太耐都未嚟,所以取消咗。下次嚟仲想食下毛血旺、
至於口水雞例牌,有一半係脾一半係背隻,個醬汁都係一流,兩個冷盤都食到唔停得口😆而且我哋叫小辣佢就都係小辣。 跟住差不多食完就到炒薯絲上檯,雖然叫左中辣,但一啲都冇辣味,係食到尾掂到啲汁有些少辣,而且個調味有啲似落咗上湯炒,我哋仲以辣會酸酸辣辣咁添。
最後上呢個係鐵板水晶粉,入面加左啲泡椒去炒,有啲酸又辣辣地,而且我好中意食水晶粉呢類質感嘅嘢,覺得都炒得好好味,都見有好多人嗌。 其實我仲想試紅糖糍粑,但等咗太耐都未嚟,所以取消咗。下次嚟仲想食下毛血旺、水煮牛添。還有值得一讚嘅係,呢間店嘅員工服務都好好,雖然好忙態度都好好👍🏻