2024-07-17
老公放工前WhatsApp我,話今晚突然好想食羊,想食啲有特色嘅羊肉菜色🥢。咁我緊係乖乖去搵下老公公司附近有咩出名食羊嘅鋪頭啦,咁就俾我搵到呢間專食羊嘅羊滋味,聽個名都知道啲羊一定掂呀😆!果然令我地好有驚喜,平價得嚟羊肉非常出色👍🏻!必定回頭!🐑蔥燒羊腩 $158/大羊腩非常非常之軟腍😋!係軟腍到唔使用力咬果種,但仲有羊肉嘅纖維,係軟腍又有咬口!而且仲非常有羊味,一啲都唔臊!調味仲岩岩好,咸道岩岩好,而且將青椒同洋蔥🧅嘅甜品用猛火迫晒出嚟,令羊肉加添一份甜品!🥟煎羊肉水餃 $68/10隻外皮煎到非常香脆,一啲都唔乾!而一口咬落去,啲肉汁就爆晒出嚟💦!肉裏面嘅羊肉非常多汁又有羊味,完全唔使點醬已經非常好食,除左煎仲可以揀蒸或湯,下次一定要試其他煮法🤤!🐷蒜泥白肉 $68可以選擇辣度,我哋揀咗BB辣。蒜泥白肉嘅豬肉片肉質好鮮嫩,加上蒜香濃郁🧄,醬汁微辣🌶️,口感非常豐富。每一片肉都滲透著蒜香😍,讓人食慾大增,用嚟送飯一流🍚!📍 羊滋味 (太子)太子界限街20號地舖
🐑蔥燒羊腩 $158/大
🥟煎羊肉水餃 $68/10隻
🐷蒜泥白肉 $68
📍 羊滋味 (太子)
太子界限街20號地舖