呢日放工終於約到個朋友出嚟食晚餐,佢閉關咗幾個月🙈,而家陸續回復番正常社交生活。唔知大家係咪都有彈性上班時間,太子嘅「Chapter 3」竟然七點未夠就坐滿晒人!我哋都只能夠坐係吧枱位置。坐低冇幾耐,店員就送上Nachos,酸忌廉真係超正,我哋未落單嗌嘢食都幾乎要refill😛。呢個項目按人頭收費$20。餐廳定價好抵👍,因為肉類嘅菜式都係百幾蚊就有交易,份量仲要一啲都唔細。食物選擇唔算特別多,主打西餐,有小食、意粉同沙律等等。冇肉不歡嘅我哋當然要食大量肉肉🍖,諗番起都覺得顛😚。德國紐倫堡腸拼盤 🇩🇪($158),香腸拼盤嘅造型霸氣到一個點😎,全場矚目!究竟個木盤有幾厘米長呢,枱面勉強放得落咋。紐倫堡腸有三款口味,由圖左至右包括雞肉腸、豬肉腸同牛肉腸。最好食😋嗰款係份量最多、最「大餅」嘅🐷豬肉腸,脆脆腸皮包住好夠味嘅腸餡。另外,估唔到牛肉腸係三款入面口味最淡。黃芥辣有少少刺激🌶,正!炭燒美國頂級牛柳🥩($168),牛柳有12安士,比較厚身,並唔係一大片嘅肉眼扒。因此炭燒起上嚟牛肉外面嘅部份會熟少少,但去到中間就真係做到七成熟✅。牛味唔錯,肉質亦算多汁!伴菜選擇幾多,有成八款揀,我哋要咗意
Nachos
冇肉不歡嘅我哋當然要食大量肉肉🍖,諗番起都覺得顛😚。
炭燒美國頂級牛柳
炭燒美國頂級牛柳
伴菜選擇幾多,有成八款揀,我哋要咗意式牛油炒香草薯仔粒🥔($32)同松露炒雜菌🍄($28)。前者如果落埋沙律醬同千島醬等醬汁,就會變得好似西班牙Tapas。後者炒雜菌好惹味,因為真係有好香松露味。
自選意粉龍蝦汁闊條麵($58)配煙三文魚($18)、珍珠帶子($18)以及蟹籽($8),食咗咁多肉就食番碟意粉啦🍝。呢度幾特別,可以畀你自行Mix & Match,價錢亦算相宜。煙三文魚最抵嗌,因為真係有大大片。不過龍蝦汁無想像中咁濃,個人認為可以鹹啲。
青豆湯
本身諗住嗌酒,但餐廳有好優惠嘅加配選項,就係加$22有是日餐湯同飲品!可惜今日係我最討厭嘅青豆湯,不過都成碗飲哂😳。
凍檸茶
飲品方面,我哋係要咗凍檸茶少甜🍋,喺酒吧唔嗌酒好似真係有點兒那個...🙈,哈哈。不過認真講杯檸茶好飲過茶記好多,完全唔澀。
總括嚟講,呢間酒吧餐廳嘅食物出品唔錯,份量又夠多。三五知己聚埋一齊啤啤佢🍻,食啖腸,確係爽,而且呢度仲有得睇波。環境有少少迫,但氣氛好好,我見有人喺度慶祝生日,電視就會跳去播生日歌🎉。
2020-09-17