2023-04-15 51 瀏覽
最鍾意就係食新餐廳,見餐廳冇乜食評,等我黎推介一下。成日去海港城都唔知食咩就好,海防道中途幾條路漢口道,一路直行沿路都有好多餐廳,但選擇太多所以選擇不了,發現原來有座太子集團大廈,整座building都係食肆,餐廳比較高級,但因為樓上鋪,食物價錢平過地舖,臥虎藏龍。揀咗間8樓新開嘅餐廳坐得舒服,窗口位自成一角,環境開楊,有景睇,職員好有禮貌,一坐低就問飲唔飲茶或者汽水,中餐咁就梗係配茶,不過佢都有好多選擇檸檬茶等等特飲。餐廳有提供酸菜魚,重慶水煮魚、水煮牛、鴨血、等等,嗌左個水煮魚,超級大份。重慶水煮鮮魚$288份量極多既水煮魚,未至於咁高境界可以食得出用嘅係鱸魚,鯛魚定咩魚,但可以肯定嘅係,魚質嫩滑,睇得出係手新鮮起嘅魚片,因為每一size都不一,如果係來貨嘅魚片,通常每件嘅形狀份量都差不多,魚肉份量極多,兩個人食都食唔晒,配菜仲有芽菜青瓜薯粉。雖質話係重慶水煮,但感覺並沒有好辣,唔食得辣嘅朋友,都可以試一下。小籠包(四隻)$58小籠包汁多,餡肉結實,因為職員好細心為怕吹凍,叫我哋食嘅時候先攞走個蓋,不錯。體貼加分。太子集團中心,尖沙咀又一搵食勝地,記住認住8樓,不錯之選。
最鍾意就係食新餐廳,見餐廳冇乜食評,等我黎推介一下。

重慶水煮鮮魚$288

小籠包(四隻)$58

太子集團中心,尖沙咀又一搵食勝地,記住認住8樓,不錯之選。