2019-04-30
出到嚟旺角逛街,行吓行吓行到落太子,見到一間門面充滿七彩燈飾嘅情調西餐廳,所以好容易就會搵到佢嘅門面,於是決定入去試吓。入到餐廳,相當有驚喜,梳化座位加上牆上掛上很多酒瓶作裝飾。而且一入到去侍應哥哥好熱情地招待,主動向我們介紹菜式,用餐時侍應肥哥哥亦好細心照顧我哋嘅需要,真係好想喺呢度讚賞下呢個侍應哥哥!(抱歉加咗個肥字,因為怕讚錯人)呢度嘅dinner可以揀set/ a la CarteSet dinner 就可以揀前菜、主菜、甜品、飲品(包括餐酒)前菜分別係黑魚子蟹肉他他、煙燻吞拿魚、龍蝦菠菜湯黑魚子鹹鹹地能夠配合蟹肉嘅鮮味,被薄片的青瓜包圍,刀工好厲害。呢一shot好濃既 龍蝦菠菜湯,一口完成✅煙燻吞拿魚,肉質柔軟嫰滑主菜(澳洲和牛柳,芝士烤波士頓龍蝦) $468澳洲和牛的確係佳品,肉質一咬即溶,加上餐廳的秘製醬汁,味蕾的享受啊至於芝士波士頓龍蝦,起舊肉嘅時候成條扯出黎真係好好好正 芝士龍蝦一向係港人熱愛嘅組合 呢度嘅龍蝦仲有埋龍蝦鉗,啖啖肉!主廚精選甜品係綠茶心太軟,一切開個心太軟勁流心,碟上的裝飾亦十分繽紛,一上枱的確令人好開心,而綠茶味嘅心太軟亦好特別,唔知係咪日日都係呢個
入到餐廳,相當有驚喜,梳化座位加上牆上掛上很多酒瓶作裝飾。
呢度嘅dinner可以揀set/ a la Carte
前菜分別係黑魚子蟹肉他他、煙燻吞拿魚、龍蝦菠菜湯
呢一shot好濃既 龍蝦菠菜湯,一口完成✅
煙燻吞拿魚,肉質柔軟嫰滑
主菜(澳洲和牛柳,芝士烤波士頓龍蝦) $468
主廚精選甜品係綠茶心太軟,一切開個心太軟勁流心,碟上的裝飾亦十分繽紛,一上枱的確令人好開心,而綠茶味嘅心太軟亦好特別,唔知係咪日日都係呢個甜品呢,如果唔係嘅話,遇上呢個特別嘅甜品真係好好彩,主廚係呢方面的確亦用盡心機。
法式香草春雞 燒薯
燒薯個皮外脆內軟,咬落去好脆口,好食到停唔到,而燒春雞以香草汁醃製,雞皮唔會油淋淋,應該係燒既時候已經將油份逼出,而且雞肉亦非常嫩滑。
而飲品方面其實可以點餐酒,不過女生總是被花茶所吸引,最後選擇了洛神蜜玫瑰。
花茶配以迷你小杯和玻璃茶壺,中間仲有蠟燭🕯️座暖花茶,令到食完餐飯花茶都仲係暖既,so sweet