2025-01-01
2024 最後一日簡左係呢間餐廳度過,豪住過埋呢年既最後一日,結果無令我失望點左:豪華限量版鹿兒島直送頂級A5和牛+鮑汁冬菇花膠鍋配關廟麵及時菜以及夢王蛋值得一試鍋湯底好重鮑魚汁,每一口湯底含有濃濃既花膠補充骨膠原,花膠數量多,入口易咬開,感受到花膠溫柔軟滑口感。另外,關廟麵吸晒鮑汁味道及蘸一下生雞蛋配搭好夾。冬菇好大塊,入晒味,易咬開。A5和牛入口即溶,脂肪配搭平均,嫩滑和牛肉質,配夢王蛋提升和牛層次同味道。餐廳選料嚴謹,品質高。頂級A5和牛飯配日本神戶兵庫縣「刺身級」雞蛋一聽個名來頭兇兇,一食難忘,每食一口和牛,仿似去左日本餐廳,一啖一啖食晒成碗飯停唔到炸蜆蚧鲮魚球+炸鮮奶卷鲮魚球啖啖肉,有傳統味道,唔係度度食到既炸鮮奶卷好好味,有一番風味淨鮮蝦雲吞一啲都唔偷工減料,餡料飽滿,每粒雲吞有兩隻蝦自家製涼茶消心火+去濕茶題外話,餐廳員工及經理服務態度好好,令我有愉快一餐😊
點左:
豪華限量版鹿兒島直送頂級A5和牛
+鮑汁冬菇花膠鍋配關廟麵及時菜以及夢王蛋
頂級A5和牛飯配日本神戶兵庫縣「刺身級」雞蛋
炸蜆蚧鲮魚球+炸鮮奶卷
淨鮮蝦雲吞
一啲都唔偷工減料,餡料飽滿,每粒雲吞有兩隻蝦
自家製涼茶
消心火+去濕茶
題外話,餐廳員工及經理服務態度好好,令我有愉快一餐😊