2023-04-16
太子洗衣街有好多有特色嘅cafe, 今次呢間餐廳裝修簡約,好chill, 近門有一個大圓枱同一d矮櫈,可以叫杯嘢享受一下慢活生活。餐廳選擇非常多,有日式,漢堡,烏冬,pancake。有一個超抵食嘅Matchy Combo日式定食套餐,可以自由選擇唔同嘅前菜,主食,主菜,真係好新款。Matchy Combo我地揀左味噌比目魚,唐揚炸雞配自家製他他醬, 日本珍珠米,前菜係蜜糖紫薯配蒟蒻,明太子日式蛋捲。唐揚炸雞好鬆脆,肉質又嫩,再點埋佢哋嘅自製他他醬,味道更加豐富,令人一試就愛上!味噌比目魚,魚肉鮮嫩多汁,又唔會太過油膩,有淡淡味噌嘅味道,令比目魚更加鮮甜。明太子日式蛋捲,蛋煮得岩岩好嫩滑,味道又好香,配上明太子醬汁更加一流!溫泉蛋壽喜燒牛肉炒烏冬烏冬煮得好彈牙,牛肉煮得剛剛好,再加上蛋汁同埋壽喜燒醬汁,味道嘅層次感好豐富,令人食完之後意猶未盡。Fry 雞翼 (蜜糖味)炸得好鬆脆,而且蜜糖醬汁好香甜,而且有8大支單骨雞翼,好抵食。宇治小山圓抺茶鮮奶抺茶鮮奶拉花好靚,係超可愛嘅三眼仔,真係打卡一流,遲遲都唔捨得飲。飲左一啖,三眼仔一秒崩壞變咗Duffy!玩味十足!鮮奶好柔滑,抺茶味濃郁,兩者
Matchy Combo
溫泉蛋壽喜燒牛肉炒烏冬
Fry 雞翼 (蜜糖味)
宇治小山圓抺茶鮮奶
抺茶鮮奶拉花好靚,係超可愛嘅三眼仔,真係打卡一流,遲遲都唔捨得飲。飲左一啖,三眼仔一秒崩壞變咗Duffy!玩味十足!鮮奶好柔滑,抺茶味濃郁,兩者相融合。