2019-10-24
平時都有食開長沙灣店,試過一次北角店d海鮮唔新鮮,但勝在服務搭夠。觀塘間蒸海鮮就海鮮新鮮,服務又好。但佐敦新店就真係唔該曬,今次係第二次黎,上一次食宵夜時段海鮮都係靚既,起碼隻蟹夠好肉d貝類又冇沙。講真二百零蚊都唔指意有d咩服務可言。今個星期二book左枱食晚飯時段同朋友慶祝生日,入座安排係幾好既,俾個膠牌你到入座時間就可以入座,清晰鮮明既。咁跟著就照舊剔左食咩野就等佢派野食啦,首先隻蟹係已經削左,冇咩肉食,d馬刀貝隻隻都有沙,好彩我地加個d象拔蚌係新鮮好甜既, 食到一半既時候發現仲爭份雞骨丸未到,咁就問第一個女仔server啦,等左一陣好似冇左件事咁,跟著有另一位男server過黎叫我地埋單先,我地都係照講爭雞骨丸未到,佢就拎走張單,到第三個男server過黎叫我地埋單,我都忍唔住講話單我地係會埋既,但係我地真係仲爭碟野未黎,佢望一望張單,就話咁佢要俾返碟野你,因為冇得取消,咁你想要d咩?我問係咪冇曬雞骨丸?佢又反問我係咪要雞骨丸??個下又真係9個問號。。。好啦食完野要煮粥,個哥哥係冇撈返起煲裡面既野,直接就倒d粥膽落去撩兩撩就算,咁始終食過其他舖頭會有比較既,人地會撈起食淨既野,再
最後我地有個蛋糕,叫個哥哥幫我地安排,咁我唔知係因為冇收切餅費定點啦,催左兩次,我地都等到呆雞個時,個哥哥就將個蛋糕連盒連膠袋咁隊左落我地張枱度,我地所有朋友當堂o左咀😮😮😮都唔緊要既我地咪自己攪囉,但問佢地拎碟同叉都要拎幾次先拎到😧
其他分店都會繼續去,但佐敦店真係。。。不了😑