2018-08-01
見個門面幾光鮮,好似幾新潮,就入咗去試吓。點知。。。傳說中的明記竟是這樣。。。差!店內不多人,只有兩三圍枱。我個芒果河粉唔知點解比別人要等得耐d,唔通河粉好多,要慢慢切?隔離比我遲入的都上咗甜品。。算啦,我唔算趕時間,就等吓。。我朋友叫咗碗芝麻杏仁茶,唔知點解,個pat芝麻賣相青苔色咁,同個杏仁撈埋,唔希唔杰咁,唔知想點。無影相。(可想而知我唔係一行入去就想寫負評,否則乜都影一餐)而我個芒果河粉,一埋黎,我以為佢比錯我,因為唔見河粉,撈撈下原來係底,但,好少囉,得4條,仲要每「條」最多得5cm, 而且,唔係河粉型,唔知咩嘅長圓型咁,仲緊要係,零味道,應該係話,唔知咩味道!石膏味乎?我真係分唔到d芒果亦唔鮮味。。加油啦,你地好食d再幫襯你地!