2024-01-29 389 瀏覽
今日心血來潮,經過尖沙咀想搵牛腩食,網上找尋到這間九爺牛什粉麵,啲相片好似睇落不錯,於是落去試一試。 該粉麵店不大,外面貼滿了牛雜的相片,看上去挺吸引的,剛好裏面不用排隊便坐下來了。 叫了碗牛腩飯配凍檸茶,盛惠約$80,牛腩份量稍為少一啲,不過心諗冇所謂,好嘢貴精不貴多。 見到佢賣相唔錯,應該OK啩, 不過點知食落口就口感有啲怪怪,好像沒有味道咁樣,沒有味道的牛腩得個淋字,沒有牛味和腩味,都未試過咁奇怪! 可能有些沒有要求的人覺得不錯,又夠淋又唔會黐牙。 不過可能我要求過高,食咗一半已經冇食了。 仲有,呢度啲阿姐見到有客就會不斷咁叫人入嚟坐, 叫客人調位,調來調去,有啲客人就嚟食完都叫佢調位,又叫人地企起身,要攝多一個人入去卡位。 雖然冇叫我調,但係都睇唔過眼,好煩,一張四人枱逼到六個人!知道生意難做,想喺最短時間做多啲生意,但係都有個節制,影響到客人只會倒自己倒米!

牛腩飯