2019-06-30
老實說香港的鐵板燒一直都偏貴。這個我都好清楚。從來無想過用平價就食到好野的心態去找東西吃。這間食店我在某網上宣傳片得知。當然很高興啦。因為一直只在深圳試過鐵板燒。但我好老實,這間日本料理餐廳,連深圳的質素都無。其實$300幾都唔算平。但如果可以食到唔同的燒物。我都覺得都無所謂。所以好失望。講返今次用餐經驗。我地一早就去訂位。因為希望可以坐到鐵板位。唔想只坐卡位。但我去到的時候,發覺佢地格局很黑。老人家黑枕枕真係好唔慣。不過都算啦。我地一開始唔拒絕,現在講咩都無用。講返食物⋯我好失望。因為選擇太少⋯只有幾款燒物。根本難以吸引食客⋯當日很少客,可能時間太早。這裡和其他放題店一樣,拎紙寫數目落單。首先會上一個贈品。每人一個生蠔+大虾。這份贈品好高質。最好味就係贈送的食物。生蠔唔無腥味。好肥。值得一試。跟著我地就食刺身。做型幾好。用很多乾冰,好似知道大家都會影打咭相一樣。跟著師傅就開始做燒物。老實說大家都叫得唔多。因為選擇太少,食日本壽司🍣+刺身已經飽左一半。但其實都有點期待。因為之前睇食評,師傅係會表演的。但最後當然沒有啦⋯因爲根本無咩人點燒物。有段時間一個師傅都可以頂曬四張桌。以上是今次點
這間食店我在某網上宣傳片得知。
這裡和其他放題店一樣,拎紙寫數目落單。
首先會上一個贈品。每人一個生蠔+大虾。
這份贈品好高質。最好味就係贈送的食物。
生蠔唔無腥味。好肥。值得一試。
跟著我地就食 刺身。做型幾好。用很多乾冰,好似知道大家都會影打咭相一樣。
以上是今次點的其中一部燒物。賣相都幾好。但因烹調太久。唔可以燒太多。很快就兩小時過去了。原來現正做優惠活動。1930前結帳可以有九折。即免收加一。
飲品都算齊全。但沒有熱茶洪應。只有熱滾水,這個有代改善,因為茶係消濟,如果有就討好點。最後拎了兩個雪糕就完結這餐。
總結食評報告,這間鐵板燒刺身比鐵板燒更好。唔見議嘗試,因為價錢偏貴。食物一般。