(非會員)
2008-03-27 716 瀏覽
唔知係咪之前d post已經係一年幾之前,根據哩度食評去左哩間食海鮮...結果,「失望」兩個字!第一步己經係咁「掠」,我地d後生唔係好識一「斤」或「兩」大約有幾多,佢問你幾多人,我都講少1個,點知每碟份量多很多。白灼蝦:蝦肉太硬、feel唔到新鮮的味道。炒蜆:全場最差,又細隻又「梅」,差過出面茶餐廳,但行過見到隔離大枱,又超大隻...蒸魚:條魚叫乜名其實唔記得,但d肉又係「林」同「梅」之間,而且比我地去揀時細條好多,事後反映,老闆竟話哩種魚係咁架d質地!我只有答:「係你d伙記介紹個喎!」講真,如果d質地咁咁咁特別,就講聲啦,唔係個個人都鍾意咁奇怪的口感!瀨尿蝦:唯一較好味的一碟,不過,落重調味,好難會唔好食...金銀蛋浸莧菜:話明淨菜梗係要「林」,d菜又硬又老,老人家都食唔到!全場最好食:唯一一碟小菜---生炒骨!諷刺!另,停車場同酒家打晒關係,大大隻字寫住一小時8蚊!食野仲話免一個鐘,但到埋數係收你十幾蚊個鍾,真係唔知點計!建議大家泊入隔離市政大廈室內唔駛露天!總結,咁大個人第一次帶父母兩老食海鮮,結果:失望!我諗咁0既價錢去出面d酒家食一餐可以好豐富!(清心直說,希望酒家積極改善)

白灼蝦:蝦肉太硬、feel唔到新鮮的味道。

全場最好食:唯一一碟小菜---生炒骨!諷刺!

(清心直說,希望酒家積極改善)