2018-11-17 322 瀏覽
去開LCX買HarryPotterPop-UpStore精品, 買完已經係下午茶時段, 心諗仲好, 唔洗同人迫, 就選擇一間從未試過嘅越南餐廳, 入到去都冇乜人, 大把位, 個waitress帶我坐埋牆邊嘅雙人位, 我即時反應, 坐隔離都得啦, 仲乜要貼牆坐呢! 未睇餐牌, 見到枱上面隻碟"油淋淋", 唯有請服務員換一換。一落完單, 望見窗邊有位, 諗住望吓個維港都好, 咪同個"馬尾waitress"講, 想轉過去坐窗邊, 點知佢一句回我"要3-4位至坐㗎", 噢! 即係話我1個人就唔坐得, 就算冇人坐, 係咩道理呢? 又唔係繁忙時間, 咁巴閉, 香港地, 已經再冇服務質素可言? 喺呢間餐廳, 1-2人一定冇得坐窗邊? 就算食物有幾好, 都敗在啲服務員身上, 仲何況食物質素同味道都只係好一般, 當然冇下次啦!
2018-11-16