2024-06-04 166 瀏覽
尖沙咀🚇呢間新竹園軒標榜用中產價錢💰就食到富豪級數嘅中菜,特別係佢原價🥢$1080/位嘅奢華珍饈2人套餐而家做緊🤩特價只係$580/位,絕對係性價比十足👍!食中菜🫖茶錢同埋小食費就少不免,手拍青瓜🥒麻辣🌶️得來有少少🤏酸,入口爽脆好開胃🤤。佢個XO醬亦都好鮮味,味道🥰有層次又唔會太辣,鍾意嘅仲可以買樽返🏡屋企添。生拆🦀蟹肉翅又唔少鮮甜肉厚嘅😍蟹肉,配埋魚翅🐟鮮味double up!芝士龍蝦🦞十分之鮮嫩爽口彈牙,佢個🧀芝士醬十分之香濃,再配埋🍝伊麵底絕對係👍完美嘅配搭!清蒸♨️海斑蒸得啱啱好,🐟十分之新鮮完全唔會有腥味🤤,肉質爽甜美味。8頭🤩禾麻鮑魚拼遼參用料十分之矜貴☺️,8頭禾麻鮑魚好香滑,🔪切落去個溏心感足鮮味濃郁😋,遼參又軟又腍又黏口,醬汁仲混入咗🦐蝦子,鹹香鮮十足!帶子🥦西蘭花清甜鮮味,👍係唔錯嘅過渡菜式。瑤柱蛋白炒飯🍚火喉十足,炒得好香🔥夠乾身,配埋乾瑤柱碎,充滿🤤鹹香鮮味好好食。最後甜品仲有🫘紅豆沙、芒果布甸🍮同埋楊枝甘露🥭可以揀,我就揀咗楊枝甘露,🥄香甜美味為呢餐或上完美🥰嘅句號。

帶子🥦西蘭花清甜鮮味,👍係唔錯嘅過渡菜式。