2020-05-17 1559 瀏覽
侍應哥哥好有愛既小黃店💛呢間餐廳其實我好耐之前已經同朋友嚟食過一次架啦 我覺得佢啲嘢食都幾好食 尤其係佢個冰鎮咕嚕肉😍😍今次我哋就試咗其他幾樣嘢食 全部都相當唔錯 食得超滿足🤤·剁椒滑雞飯$75呢一個係我男朋友喺門口見到佢推介嗌既 超正 個剁椒簡直就係畫龍點睛😍😍佢係切好曬撈埋落啲飯度嘅 係醃過嗰種椒 帶少少辣味同埋麻味 超級惹味而且撈埋啲飯口感好好🤤佢啲雞都超級嫩 而且佢個飯焦做得超級出色 係真係成個鍋底都係 脆得黎唔會淨息得憹味 食得好過癮😎不過我覺得我哋加$12過條臘腸就麻麻哋啦 條臘腸本身唔係好好食 不過食煲仔飯硬係覺得要嗌條臘腸啲飯先會香啲🙊🤣🤣·馬拉盞啫啫芥蘭煲$70呢一個一上到枱勁香 我自己幾鍾意❤️佢個芥蘭係炒到啱啱好 而且唔會太苦澀 配埋個醬汁勁正 不過係最後食到底嘅時候 嗰啲菜浸得太耐會有啲太鹹 不過係最後幾條姐🙊·糟鹵鴨舌 $48我哋本身諗住嗌個小食嚟食住等啲煲仔既姐 點知呢個超級驚艷🤩佢係有少少好似花雕醉雞嗰個味 超級惹味 又帶少少辣 勁啱送啤酒又或者有氣嘅嘢飲 完全係食唔停口😏😏·沙薑雞腳$45呢個係我哋見個鴨舌咁好食 所以加單嗌嘅 佢個沙薑味真係好重 而且都幾
剁椒滑雞飯$75
剁椒滑雞飯

馬拉盞啫啫芥蘭煲$70
馬拉盞啫啫芥蘭煲

糟鹵鴨舌 $48
糟鹵鴨舌

沙薑雞腳$45
呢個係我哋見個鴨舌咁好食 所以加單嗌嘅 佢個沙薑味真係好重 而且都幾入味 不過我覺得佢隻雞腳係比較大隻個種 所以個雞皮比例比較多 食落有少少太油🤭☺️
📍北角七姊妹道25-31號嘉蘭大廈地下C舖
📍天后水星街5-7號地舖
5 分鐘 (堂食)
剁椒滑雞飯
馬拉盞啫啫芥蘭煲