招聘中
更多筍工 (5)
2020-12-05 103 瀏覽
記得幾年前, 因為知道老闆專成去上海學整生煎包而去幫襯過。 個時已留下深刻印象。 之後香港都陸續開左好多不同既生煎包店, 但我始終對這間既味道念念不忘。而家佢改左名, 就當係新店再去過。可能因為大搞左, 好似多左好多野食。今日晏左食飯, 但舖頭都意外地多人。因為晏左食, 所以變左要食下午茶好抵同朋友點左上海豬手麵, 上海牛肉麵(辣), 生煎包拼孜然雞翼。 因為下午茶時段,所以全都有野飲跟。 我地叫左熱豆漿。 好彩d野上得唔快, 如果唔係全部一齊黎都真係冇位擺。個豬手麵都幾大碗,2隻豬手都大件,不過就太大舊骨, 有d難處理。牛肉麵味道唔錯, 辣湯香得黎係唔辣。 但牛肉就普通, 同期望既上海牛肉麵有d落差。 不過都算ok.孜然雞翼好香, 炸得又剛剛好, 唔會死硬。而生煎包真係唔會令人失望。 我地都怕好熱, 留到最後食, 估唔到佢既肉汁都係爆多而且好熱。 真係比小籠包出色。 果然係爆汁生煎包。最好笑食完我地先見到餐紙有教學圖點食生煎包😄食次前要留意返😋
而家佢改左名, 就當係新店再去過。
可能因為大搞左, 好似多左好多野食。

今日晏左食飯, 但舖頭都意外地多人。

因為晏左食, 所以變左要食下午茶
好抵

孜然雞翼好香, 炸得又剛剛好, 唔會死硬。
最好笑食完我地先見到餐紙有教學圖點食生煎包😄
食次前要留意返😋