2014-12-17
聖誕快到,三五知己聚一聚,當然要搵個可以舒舒服服傾計的地方。華岸吧係唔錯既選擇,星期五晚上,人都唔算太多,一去到經理介紹我飲一杯檸檬薑梳打,非常足料,勁夠薑!好特別。齊人後,我地點左芝士煙肉薯皮,炸洋蔥,海鮮pizza,招牌安格斯牛肉漢堡,羊架,凱撒沙律同埋oreo cheesecake。芝士煙肉薯皮:芝士味香濃,不過隻薯皮偏細,如果大番少少,口感應該會可以好d炸洋蔥:食落一d都唔油,仲食到洋蔥既甜味,就笠放耐左,個洋蔥都唔會話好油同軟晒~~海鮮pizza︰可能係因為最遲黎,我地放耐左先食,所以個底硬左小小有D 乾,不過都好足料招牌安格斯牛肉漢堡︰我地叫左個150g既漢堡,入面除左有牛肉漢堡,仲有蘑菇、煎蛋等,料好多,好豐富呀!羊架︰是廚師推介菜式,配左我最愛既粗薯條,絕配呀!!個羊睇落有D生,但食落勁嫩口,有入口即溶既感覺,真係一定要試,食過番尋味。凱撒沙律︰我地加左烤雞胸,沙律好fresh, 雞肉都好嫩唔會話烤到乾晒Oreo cheesecake︰之前見D comment寫佢份量好大,今次第一次食,原來係真ga, 雖然我好中意食cheesecake, 不過我相信我自己一個人都唔會食
Oreo cheesecake︰之前見D comment寫佢份量好大,今次第一次食,原來係真ga, 雖然我好中意食cheesecake, 不過我相信我自己一個人都唔會食得晒成!
總括黎講,服務、食物同場地都好好。會再黎的話