2024-11-13 0 瀏覽
本身同朋友約好咗去韓國,點知臨時公司有事,所以唯有取消,搞到我鬼咁傷心,本身明明可以去勁食韓國嘢㗎嘛。於是另外一班朋友就特登約我去尖沙咀,話有一間都好好食嘅韓國嘢,佢哋話呢度嘅醬油蟹勁好食,咁都好啦,彌補吓心理,點知食完之後真係開心返晒,勁好食,而且店員阿姨全部都好好人,食得好開心。呢到banchan有好多款式,而且都好有誠意,有豆、芽菜、八爪魚、泡菜、醃製洋蔥同炸蝦米。烤肉叫咗個韓牛牛腩,有1++等級,韓牛真係好無敵,真係入口即溶,濃濃嘅牛味。另外就要咗個牛舌,冇諗過份量咁多,真係好驚喜,而且厚度剛剛好,烤一烤好快就熟。牛肋骨湯d肉超級軟嫩,個湯清清地,食完烤肉之後飲,即刻舒服好多,湯底好清甜。然後就到我最鍾意嘅醬油蟹配牛油飯,醬油蟹好肥美,加埋好多蟹膏,撈飯嚟食,真係好快就食晒成碗!飲品我地要左strawberry velvet 同coconut mint 沙冰,兩個都好解渴,又唔會過甜,正啊!