2018-02-19 417 瀏覽
呢間店舖我已經幫襯了很多年,開頭留意呢一間店舖嘅時候係因為佢個名,佢同上海其中一間嘅食店嘅名係一模一樣嘅,嗰間店舖亦都係好多年前已經結業,真係好想再去食返嗰間店舖嘅美食啊!雖然佢裏面嘅食物同嗰間店舖係唔一樣, 但係呢間店舖嘅食物都好有水準,雖然佢唔稱得上係好正宗嘅上海菜,亦都沒有最出名嘅小籠包,但係佢所做嘅獅子頭麵及上海煨麵都好好食!我每一次你都會叫㗎 !佢嘅獅子頭做得好好食㗎 ,佢嘅獅子頭大有肉香而且結實嘅程度剛剛好,當中食到已經加左鹹蛋黃,鹹香道好好味!另外,佢嘅上海煨麵包括菜煨麵及雞絲煨麵,我通常會叫菜煨麵加上海雲吞,咁樣會健康啲!我食呢個面嘅原因係因為佢嘅湯底好有舐香味,而且軟軟的麵好適合小朋友食,我會帶小朋友嚟呢一度食,佢係會食好多好多!佢嘅價錢亦都非常之合理,大約40幾蚊一碗麵但係已經可以好飽了!

獅子頭麵
菜煨麵加云吞