2023-08-23 226 瀏覽
最近同朋友突然間好想打邊爐。聽朋友嘅推介,今次就去咗謂語西營盤嘅火鍋專門店度享用我哋嘅火鍋晚餐。該餐廳名為616牛肉火鍋專門店。我覺得喺餐廳嘅座位,其實都幾舒服。而且有自助醬料區可以選擇自己鍾意嘅醬料。另外我想講餐廳真係提供到好多唔同部位嘅牛肉俾我哋食。我自己覺得餐廳提供嘅滑尾龍都幾特別,喺煮牛肉之前將雞蛋打發好,咁就可以確保到牛嘅肉質超級順滑。最令我印象深刻嘅一定係信州和牛系列嘅牛肉。當日我就分別叫咗赤身,牛胸肉同埋羽下肉。牛胸肉嘅口感好爽口,而羽下肉嘅肉質好細嫩。而赤身真係好入味,淥熟咗之後都保留到牛嘅鮮味。絕對係食咗一晚牛嘅盛宴。如果大家都鍾意打邊爐可以不斷食牛嘅話,不妨嚟呢間餐廳享受吓啦。