2023-12-25
在銅鑼灣食了一間幾出色既omakase, 環境舒服,坐係大大張長型既sushi bar睇住廚師既功藝, 賞心悅目!Sake酒清甜帶果香,入口甘淳,配上日式刺身更添口感。白子輕輕整熟表面,微微帶温,口感仍然嫩滑,沒有半點腥味!只有鮮味,配埋香葱和調味,非常開胃。池魚刺身肥美,口感清爽而且肉質帶彈性,感覺好新鮮,配埋醬油食更出色!火灸竹籤魚微微帶有焦香感幾raw既味道!口感又係有彈性,細心地配上雜莓令味親層次再加添變化,非常高質。鮟鱇魚肝夾雜住士多啤梨碎粒,配了淡雪鹽調味!再用脆餅夾住一齊食,沒有半點魚肝既膩,食到新鮮口感質地既變化,好好味又鮮甜!磯煮鮑魚配鮑魚肝汁,口感煙un柔軟帶彈性,口感非常好,味道唔會太濃,仍然食出鮮味。蕃茄莎莎配甜蝦,内有薄荷葉和青瓜,非常清新清爽,甜蝦新鮮甘甜,整體夠鮮味!醬汁唔會太酸蓋哂甜蝦既鮮味。赤貝壽司非常脆身爽口,新鮮得很!配上壽司飯粒,入口緊緻,回味非常。沙甸魚壽司估唔到咁好食,無腥只有鮮!質地柔軟tender. 海膽壽司非常甘香,軟綿綿好creamy, 大大件用料夠多好豐富。魚湯做base既烏冬,湯頭帶奶香又清甜,烏冬qq彈彈。成碗清哂!好味。整體屬
Sake酒清甜帶果香,入口甘淳,配上日式刺身更添口感。
沙甸魚壽司估唔到咁好食,無腥只有鮮!質地柔軟tender.
整體屬於高質之選,會介紹比朋友系列。