2011-11-30
之前去過尖沙咀既Barista Caffe已經覺得唔錯,知道佢地開左間分店響鰂魚涌就一路都好想幫襯下,終於等到今日dayoff所以同好友一齊黎食lunch!為左避開人潮,我地兩點幾先黎到,唔洗等位!呢度唔算大,大約三十個位左右,都唔算迫。我地每人叫左個set lunch,可以揀長通粉,意大利飯或者薄餅。友人揀左長通粉,我就響menu入面揀左carbonara,再加錢轉set!湯,主食水準都唔錯,侍應都好有禮貌,加水加得好密。因為我地都好想食甜品,侍應就介紹左2個俾我地!個tiramisu同平時食開既好唔同,因為佢係分開左手指餅,特濃咖啡同芝士!另外仲有一小杯expresso俾你試下味添!好特別!另外一悺係Panna Cotta with Coffee sause, 即係奶凍!呢個係10個好味,非常滑又有雲尼拿味!黎到當然唔少得飲杯咖啡啦!我地叫左cappuccino同耶加雪夫,cap維持尖沙咀水準,而另外個杯耶加雪夫酸味適中,帶有回甘,都係中上之選!我地咁岩坐響個水吧隔離,個barista仲好有心機介紹俾我地聽成個沖耶加雪夫既程序,唔錯!總括黎講都幾滿意,下次會再黎!
湯,主食水準都唔錯,侍應都好有禮貌,加水加得好密。
因為我地都好想食甜品,侍應就介紹左2個俾我地!
個tiramisu同平時食開既好唔同,因為佢係分開左手指餅,特濃咖啡同芝士!另外仲有一小杯expresso俾你試下味添!好特別! 另外一悺係Panna Cotta with Coffee sause, 即係奶凍!呢個係10個好味,非常滑又有雲尼拿味! 黎到當然唔少得飲杯咖啡啦!我地叫左cappuccino同耶加雪夫,cap維持尖沙咀水準,而另外個杯耶加雪夫酸味適中,帶有回甘,都係中上之選!我地咁岩坐響個 水吧隔離,個barista仲好有心機介紹俾我地聽成個沖耶加雪夫既程序,唔錯! 總括黎講都幾滿意,下次會再黎!