2015-11-07 1626 瀏覽
又到左週末搵食時候, 今次就揀泰國菜, 呢間係我覺得比較好的一間泰國餐廳, 好食之餘性價比亦很高, 每日都會有午市餐, 價錢與一般茶餐廳價錢差不多, 而且分量都多, 當然要黎食啦。全部餐都是40蚊, 海南雞飯都係加2蚊。無骨豬手飯- 這個絕對O岩想食豬手但又不失禮的人, 先別講外面其他台去骨要加多少錢, 這間豬手的分量真係不少, 食上都有少少鹵水味, 豬皮光澤鮮亮, 顏色近似鹵水, 啡得好均勻, 煮得很透很淋, 脂肪少, 可說是啖啖肉。炒鮮蝦金邊粉- 偏甜, 懷疑多加了茄汁(想色澤比較好), 炒得都好乾身, 蝦似急凍蝦, 但都是爽脆彈牙。豆干比較硬, 不過整體都不錯, 人多的午市仍保持到這個水準跟餐轉特飲都只需加6蚊, 不過大部分都比較甜, 間中改變飲開的奶茶檸茶, 轉飲特飲都不錯!
無骨豬手飯
炒鮮蝦金邊粉