2022-03-31 232 瀏覽
鰂魚涌發現有間隱世舖頭🌸【治癒菓子店】🌸我比佢地嘅泡芙吸引左,因為佢底下有一片好厚嘅麻糬,中間有超大舊嘅奶油,好邪惡!經過嘅時間係5:15pm,啱啱出爐好好彩呀我🤩即刻去排隊買先一次過試晒四種口味🌸$28一個1️⃣Mocha 朱古力咖啡麻糬2️⃣小山園抹茶紅豆麻糬3️⃣蜂蜜檸檬柚子麻糬4️⃣阿華田脆脆麻糬🔅朱古力咖啡味🔅甜度適中,帶出咖啡本身香味♨️加埋好煙韌嘅麻糬,感覺好正👍🏻🔅抹茶紅豆味🔅紅豆醬加埋抹茶🍵真係夾都不得了🤩好似去左日本咁🌟勁好食🔅蜂蜜檸檬柚子🔅呢個好特別啲cream入邊有好多柚子粒粒😋感覺好清新🔅阿華田脆脆🔅甜度適中,感覺好似飲緊阿華田咁😎好治癒😌佢地一日只係出爐兩次,佢平時係唔開門架,所以要睇返出爐時間先好去排隊呀~~~ 出爐時間 - 1:15PM / 5:15PM (限量供應)📍 治癒菓子 (鰂魚涌)鰂魚涌英皇道901號英麗閣地下D1號舖#hkfoodie #hkig #hkkol #hkmom #hkfood #相機食先 #打卡好去處 #打卡 #甜品 #食好西 #美食 #美食推薦 #超好吃 #治癒菓子 #治癒 #愛吃 #靚靚
鰂魚涌發現有間隱世舖頭
🌸【治癒菓子店】🌸

一次過試晒四種口味🌸$28一個

1️⃣Mocha 朱古力咖啡麻糬
2️⃣小山園抹茶紅豆麻糬
3️⃣蜂蜜檸檬柚子麻糬
4️⃣阿華田脆脆麻糬

🔅朱古力咖啡味🔅
甜度適中,帶出咖啡本身香味♨️
加埋好煙韌嘅麻糬,感覺好正👍🏻

🔅抹茶紅豆味🔅
紅豆醬加埋抹茶🍵真係夾都不得了🤩好似去左日本咁🌟勁好食

🔅蜂蜜檸檬柚子🔅
呢個好特別啲cream入邊有好多柚子粒粒😋感覺好清新

🔅阿華田脆脆🔅
甜度適中,感覺好似飲緊阿華田咁😎好治癒😌

出爐時間 - 1:15PM / 5:15PM (限量供應)

📍 治癒菓子 (鰂魚涌)
鰂魚涌英皇道901號英麗閣地下D1號舖

外賣自取