2014-12-08
今年生日男朋友知我想食芝士火鍋 所以帶我黎瑞士餐廳試下 預先book左位 去到餐廳都full哂了 看看餐牌後點了一個燒雞肉芝士火鍋 瑞士炒牛肉配薯餅 一杯half apple juice half apple cider~叫完野食後 侍應放低左一碟印有餐廳名既薄牛油 然後有幾款麵包比你揀 你想食幾多就要幾多 食完可以再問佢要 因為本人要留肚食主菜 所以試左2款包 兩款都好味 軟熟微溫!等左30分鐘 男朋友連所有牛油都吃掉了 芝士火鍋才到 好濃郁既芝士香噴噴 即刻點麵包食 味道剛好 但如果只吃芝士會太咸 雞肉煎得好香 配菜方面有薯仔蘿蔔西蘭花等 點了芝士就已經好吃火鍋吃完後 炒牛肉薯餅就到 最鍾意呢隻薯餅 因為一絲絲 有口感 炒牛肉方面 我就覺得一般了 比較硬 食到牙都攰!因為水要比錢 所以就試左half apple juice half apple cider 好好飲 無酒精 岩晒我呀!