最近喺尖沙嘴新開左間手工意粉嘅專門店Attic Handmade Pasta ,如果大家對意粉有要求嘅話,呢間餐廳完全可以滿足到你。酥皮蟹肉撻:係餐廳送嘅welcome food,蟹肉滿滿,撻皮酥脆。呢個晚餐set入面有前菜,湯,意粉,主菜同埋甜品。前菜係呢款人氣嘅日式醬油漬溏心蛋黃多士:用左日本雞蛋嘅蛋黃,再將其醬油漬,多士就塗上一層黑松露意大利軟芝士,再喺上面法蔥同魚子醬,口感味道非常豐富,一試難忘。是日餐湯係甘荀忌廉湯:忌廉湯嘅口感夠哂綿密,甘荀清甜味突出。呢度嘅意粉全部都係每日人手打製,所以食落嘅口感會特別柔韌,所以我哋呢次除左本身晚餐中嘅番茄白酒青口手打意粉外仲單點多個卡邦尼手打意粉。番茄白酒青口手打意粉:意粉用嘅係闊條麵,青口肉質厚實飽滿,而醬汁中番茄嘅酸甜味同白酒青口好夾,令意粉更加清新輕盈。卡邦尼手打意粉:呢款算係傳統西餐經典菜式,意大利煙肉份量頗多,其油香肉味亦非常突出,每啖都將近都食到有煙肉,為意粉增添上不同口感和味道,每條意粉喺上檯前都經已被濃濃嘅醬汁包裏住,非常creamy 。美國頂級安格斯西冷:西冷牛扒牛味非常濃,外皮呈焦黃色,焦香味十足,油脂甚豐,脂香味極香
呢個晚餐set入面有前菜,湯,意粉,主菜同埋甜品
美國頂級安格斯西冷:西冷牛扒牛味非常濃,外皮呈焦黃色,焦香味十足,油脂甚豐,脂香味極香,肉質稔滑,配埋佢哋嘅秘製醬汁就更加能突出牛扒嘅肉味。
伯爵茶奶凍:伯爵茶茶味香濃,奶凍滑溜非常,係款清新嘅小甜點。