2009-05-18
6點3去到已經滿晒座,好勁呀!好彩朋友一早到左!我地總共9男女,叫左以下食物~鹵水鵝片:鵝片好瘦,不過又唔會"老" wor,而且幾入味,好好!仲有d豆腐墊底,good!蝦棗拼墨魚餅:味道同口感都好好!有碟甜甜地o既汁"點",好好~脆皮糯米釀大腸:我無食到,真係接受唔到食大腸,過唔到心理關口,哈哈~我d friends話好得呀,裡面有糯米同栗子ga~家鄉煎蠔餅:好厚身,令人覺得好有口感,好脆口,好食!蠔仔份量過適中.蠔仔肉碎泡粥: lee個味道同材料分量ok!我好鐘意食方魚.所以覺得方魚少左d lor~魚湯浸菜心:lee個平凡既菜色做得好好!魚湯令到菜心好鮮味!菜心煮到剛剛好!名爐梅子烏頭-賣相ok,味道一般啦,可能有火燒住,所以覺得d肉有d老.潮式糖醋伊麵: 想食lee個潮州菜色好耐啦~有別於一般既炒麵係因為外面脆但裡面係"軟屬"o既.加埋糖同醋一齊就變左一個好有特色呢!好味!p.s 前菜三碟:都幾好味ga,可以送粥一大班人去真係幾好,有大圓枱.方便傾計呀!
我地總共9男女,叫左以下食物~
我d friends話好得呀,裡面有糯米同栗子ga~
p.s 前菜三碟:都幾好味ga,可以送粥
一大班人去真係幾好,有大圓枱.方便傾計呀!