2020-01-10 91 瀏覽
前兩日接男朋友收工,佢話好耐都冇食過台式火鍋,我哋就即刻網上查一查,見附近有間老鍋台式火鍋,決定過嚟試一試!呢個環境裝修走中式風,每張桌都會用屏風作間隔,私隱度唔錯~與環境衛生方面,呢度實在值得一讚,好多時去到餐廳既自助醬汁區,擺盤好求其且污糟邋遢,反而呢度完全冇呢個問題!湯底方面,我哋揀咗呢度招牌養生鍋,湯底落足料,可以見到原條人蔘,而且落咗好多蔬菜,例如粟米同香菇,味道清甜帶少少回甘,飲完個人好舒服!絕對建議大家一定要飲多幾碗湯先好開始打邊爐!至於火鍋配料,我哋叫咗好幾樣,包括:1️⃣超邪惡嘅鹹蛋炸魚皮🐟2️⃣油脂比例平均嘅安格斯肥牛🐮3️⃣口感比腐皮更煙韌既豆葉紙😻4️⃣食落爽口彈牙既黑白滑🐙5️⃣健康嘅毛瓜拼白玉🥒6️⃣台灣最出名嘅新竹米粉🍜呢度仲提供幾款唔同嘅清熱飲料,包括烏梅汁同埋杭菊露,啱晒打完邊爐要下一下火!

養生鍋

至於火鍋配料,我哋叫咗好幾樣,包括:
1️⃣超邪惡嘅鹹蛋炸魚皮🐟
鹹蛋炸魚皮