2022-07-23 71 瀏覽
好耐都未試過出嚟銅鑼灣,如果唔係咁啱去到港島,都好少可會過嚟呢面,不過難得黎到就行咗入商場睇一睇,咁啱喺商場發現到呢間舖頭,我之前都喺旺角飲過,味道比一般嘅茶飲店健康,但係都只係提供外賣,冇得坐喺度飲,不過餐廳嘅裝修幾特別,開放式嘅廚房,另外門口都有五條堅果柱,飲品方面種類都好多,有堅果奶、堅果奶蓋茶、堅果奶·茶、法蘭絨手沖精品咖啡、特選好茶、堅果汁和水果茶。另外都有啲限定嘅供應 呢度嘅奶係堅果奶,所以真係好少有,黎到我都專登叫堅果嚟試一試。我就叫咗伯爵堅果奶蓋茶,茶味好香醇,再將奶蓋跟茶拌勻之後,個味道又折然不同,本來清涼嘅茶,入口就變得好滑,而且甜度冇一般嘅茶飲店咁甜,值得推介。下次有機會試埋佢其他嘅種類