2025-03-01
🥹晚市入到去非常爆滿,真係要趁早攞位同訂座。🩷員工服務態度超級好,入座後會同你講慢慢揀,亦會中途問你好唔好食,真係有賓至如歸嘅感覺!好耐冇響香港遇到咁親切嘅服務態度!好有人情味!🧡嗌咗一個每次大排檔必嗌嘅蜜糖薯仔牛柳粒,有冇人都係咁樣😂裹住蜜糖嘅薯仔粒外皮脆,薯仔入邊又軟熟,好適合做小食。牛柳粒嫩滑,火候啱啱好,食吓食吓發現原來啲牛柳粒多到沉晒底,食咗咁多次大排檔真係未見過咁多牛柳粒嘅薯仔牛柳粒,今次簡直牛柳粒仲多過薯仔吖,太驚喜🔥🔥💜嗌咗碟椒鹽鮮魷,鮮魷炸得外脆內嫩,咬落去仲有啲彈牙,椒鹽味夠香又唔會太鹹,食落唔會覺得油膩,送飯食又得,就咁食又得!💚就梗係要嗌返碟菜嚟食吓啦,要健康呀嘛!嗌咗上湯浸菠菜,媽咪食菜鍾意清淡,越少油越少鹽就最好,上湯浸時菜就最好啦。上湯好入味,食菜嗰陣時feel到啲菜係咗上湯汁,一啲都唔油或者鹹,而係啖啖上湯嘅鮮味。菠菜煮得啱啱好唔會太韌亦唔會太腍,亦都keep到係吸引嘅青綠色,你哋又最鍾意食咩菜呢?