2021-08-15 719 瀏覽
將軍澳寶琳街市裝修已經一段時間,自己覺得真係比之前好好多,不但乾淨左,食物選擇亦多左好多,有好多小食店都好似好吸引咁,今日就試左寶琳冰室。如果以街市既環境,呢間冰室真係算大同埋都多卡位,不過當然喺街市入面一定會有少少街市味,衛生都屬於正常,一般冰室既環境,可以接受。午餐都幾多選擇,同埋真係好抵食,叫左一個自選雙拼扒飯,都係$42 ,飲埋凍飲都係 $45,依家真係無咩地方咁平。不過平還平,最緊要係好唔好味,今日食黑椒雞扒腸仔飯 (多汁,因為自己鍾意用汁撈飯) ,個黑椒汁好濃,有少少黑椒既辛辣感,好惹味,撈飯一流。雞扒煎到個皮好香脆, 都好食嘅,不過略嫌細件咗啲。 腸仔就正常, 咁嘅價錢有兩條腸 ,真係好抵。仲有個例湯, 都好好飲, 感覺唔似味精湯, 似煲出嚟嘅。整體真係又平又抵食,應該可以成為飯堂

仲有個例湯, 都好好飲, 感覺唔似味精湯, 似煲出嚟嘅。

整體真係又平又抵食,應該可以成為飯堂

2021-08-15