2019-09-22 381 瀏覽
大埔廣場有另外一間車仔麵店係我以前讀書時期好鍾意幫襯嘅,但近年水準每況愈下,喺呢頭真係好麵難求。最近有朋友話廣場有間新開車仔麵好味,等我又出動試吓先😋買咗外賣三餸一麵,清湯米線+紫菜+滷蛋+聰明哥豬扒(+少少辣汁)。店家分咗湯,餸同麵底亦都有隔開,到食嘅時候湯都仲係熱辣辣,米線同餸亦都唔會過淋👍🏽 米線滑溜又有口感,不過我覺得清湯普通,下次再食會叫其他湯底🤤 餸方面就三種都好出色👍🏽👍🏽👍🏽 紫菜好好食、冇沙,辣汁加咗喺餸面,同紫菜好夾,麻麻辣辣,正👍🏽 滷蛋好入味,仲好味過唔少滷味店賣嘅滷蛋👍🏽 聰明哥豬扒我屋企人食嘅,佢話炸皮脆薄,豬扒入味、唔韌唔鞋,好惹味,相信堂食會更好食👍🏽 店家仲附送咗一小包菜甫,菜甫微辣好開胃,好想用嚟整菜甫蛋😂總結:餸嘅種類多,唔只得丸嗰類hea嘢,而且試三款餸三款都好高質。麵底湯底正常發揮,期待試其他湯底😋

紫菜、滷蛋、聰明哥豬扒米線
外賣自取