2016-06-02 258 瀏覽
話係炸雞專門店,不過我地除左食炸雞之外都食左其他野,我地有食一個韓式飯卷拼盤,跟住喊埋個芝士撈麵韓式飯卷都幾多,有趣的是還附送一小盤辣醬和玉米片,可能是作為前菜吧,食落脆脆的,幾好味。但主角都係飯卷,飯卷有四種,包括有八件炸蝦,八件烤肉,八件蟹柳,同八件泡菜。我每隻都有食,炸蝦微脆,蝦肉爽彈,ok。烤肉幾好食,個味道調得唔錯。蟹柳就一般蟹柳,不過韓式飯卷既飯有啲唔同,所以食落同日式蟹柳卷味道道唔同,幾特別。泡菜就唔算太辣,不過都幾香既,泡菜飯卷真係第一次食,幾有趣。有飯卷打底,其實都幾飽,跟住再食邪惡既芝士撈麵,真係一大挑戰。芝士撈麵上面有煎得微焦脆口既煙肉,還有紫菜碎等,我叉左一住黎食,佢啲麵係拉麵黎,十分之爽彈,芝士濃郁,很是掛麵,入口時食到好濃既芝士醬汁同埋彈牙拉麵,熱辣辣,十分好食。不過我地有啲飽,所以食得慢左,最後放涼了小部份就冇甘好食,所以,一定,一定,一定要趁熱食,因為真係好食好多。