2007-08-04 4 瀏覽
昨晚同個fd 去o左旺角搵食,本來想去家樂o個度食, 但人太多啦, 於是我o地出番o黎d 街鋪搵食....我o地一行入去女人街, 見到lee間o野冇乜人,唔使等位,於是就撞o左入去, 坐低先知原來係新森林~~~幾年前食過, d 人話佢o地d 焗飯好出名,當時又唔覺得有乜特別, 但昨晚再去食, 反而另有一番風味!由於佢o地做緊promotion, 小食買二送一, 於是我o地就點了三個小食, 一個焗飯, 兩杯飲品做我o地o既晚餐。小食點了︰芝士焗青口、焗田螺同埋蘋果芒果蝦沙律。三個菜式, 不過不失啦。略嫌田螺味道較咸。至於主菜我點了海鮮拼豬扒鴛鴦焗飯,反而lee個主菜係整餐飯o既靈魂,味道好,份量又恰到好處。我個fd 試過都讚好。飲品佢就揀o左青蘋果冰茶,我就點了粒粒朱古力。我個fd就話杯冰茶幾好飲, 我o個杯就穩打穩紮咁啦,都唔錯o既。埋單$114-

埋單$114-