2019-08-21 149 瀏覽
抵食湘菜-今次特登嚟食酸菜魚,仲有好多唔同湘菜特色嘅小菜食,小菜份量大,而且味道夠正宗,性價比幾高!-巧拌魚皮($58)司令首先叫左個開胃冷盤魚皮😚,魚皮口感非常爽口,一啲腥味都冇,醬汁做得好惹味,食落味道已經好衝擊,舌尖有滿滿嘅泡椒味😍,味道好開胃,以冷盤來講份量夠哂多!-白辣椒炒雞雜($148)雞雜食落好新鮮彈牙😘,白辣椒味道本身帶點鹹香,應該用鹽醃過,感覺有少少似冬菜,味道香辣,好啱送飯一齊食。-老壇酸菜魚($268)黎到主角酸菜魚,司令叫左桂花魚,魚肉好大塊,食落好有魚鮮味。湯底飲落好creamy,麻香味好夠,香料落黎好足料,味道好有層次,如果再酸d就perfect☺。入面有酸菜、豆腐,同扁薯粉,薯粉食落有d痴埋左一舊,有d又勁冧,有d又好好食,係依到減左少少分😛。
抵食湘菜

巧拌魚皮($58)

白辣椒炒雞雜($148)

老壇酸菜魚($268)