2023-01-22
朋友之前嚟食鐵板燒,覺得好食,就帶我嚟試🥰 餐廳設有兩張吧枱,可以睇住廚師整食物,訂枱時可提出坐吧枱或卡位😎 當日套餐有8折優惠🤩 點咗Set A ($298)同Set B ($438)各一份🥚黑魚子鵝肝蒸蛋,表面黑魚子帶點鹹味,鵝肝口感扎實綿密,蒸蛋盛載於蛋殼中,擺盤精緻😍🥗沙律微酸開胃,有第一次見嘅蓮芋,係蓮花嘅莖部,橫切有好多細窿窿,口感唔硬,爽脆似瓜果,幾特別🔥火焰黑松露汁煮帆立貝🐚 帆立貝經烹調後,上枱時會加上酒精,營造火焰效果,十分搶眼🤩 帆立貝味道鮮甜,並帶有濃郁黑松露香氣😍 湯汁都好味道😋🦐🐟鐵板三文魚扒、海中蝦、大海虎蝦,味道鮮甜👍🏽🐮安格斯薄燒同A5和牛薄燒包裹著蔥蒜,牛肉牛香味濃,入口即溶,配香煎野菜,野菜有南瓜,翠玉瓜同大菇🍄,味道香甜兩個餐分別有🥓煙肉炒飯同🦐海鮮炒飯,廚師表示可以將煙肉同海鮮一齊炒成同一碟飯,兩味一齊炒味道會更豐富🥣味噌湯於主食後送上🍨☕️甜品可選咖啡或雪糕,揀咗🫘紅豆同黑芝麻味各一🍨 黑芝麻味香濃,而紅豆雪糕可以食到粒粒紅豆肉,比黑芝麻的甜一點點😋 朋友上次嚟食過豆腐雪糕,覺得好好味,可惜當日冇供應餐廳環境舒適,店員會介紹每一道菜式,亦時常加
🦐🐟鐵板三文魚扒、海中蝦、大海虎蝦,味道鮮甜👍🏽
🥣味噌湯於主食後送上
餐廳環境舒適,店員會介紹每一道菜式,亦時常加添茶水,服務十分周到☺️ 餐廳當日是播放西班牙文歌曲,有點意想不到🤣