2024-11-22 432 瀏覽
葵芳新都會廣場天橋對出,有間隱世嘅餃子店,啱啱去探住葵芳嘅朋友,於是一齊出嚟食嘢。到咗下午茶時間,睇吓有咩食先。下午茶時間抵食餃子套餐 $33 (下午三點至六點)有五隻湯餃子或者煎餃子自家製豆漿/羅漢果茶/雪梨茶湯餃子同埋煎餃子有唔同嘅口味🥟,有粟米肉餃、韭菜肉餃、白菜肉餃、芹菜肉餃、雲耳椰菜肉餃、甘筍沙葛肉餃,同埋芫荽肉餃。我同朋友兩個人一人一款。我就叫咗下午茶時間抵食餃子套餐,加兩蚊可以揀雙拼餃子🥟,我就叫咗韭菜同埋白菜肉餃。餃子大大隻,蔬菜新鮮好食。值得一提嘅係呢度嘅湯餃子嘅湯底好正,野葛菜生魚豬骨湯,非常之好飲。飲品就揀左滋潤雪梨茶一杯,入邊有粒粒嘅雪梨,幾好飲。朋友就嗌咗煎餃子雙拼六隻$39,再加小食。朋友揀嘅呢兩隻煎餃係甘筍沙葛,同埋芫荽肉餃。餃子賣相煎得金黃色,而且因為呢兩隻口味比較惹味。芝士腸同埋時菜呢兩個小食,加入野葛菜生乳豬肉湯,所以都幾好食。朋友就叫咗自家製鮮豆漿,都幾滑同埋好飲。

下午茶時間抵食餃子套餐 $33
(下午三點至六點)
有五隻湯餃子或者煎餃子
自家製豆漿/羅漢果茶/雪梨茶

朋友就嗌咗煎餃子雙拼六隻$39,再加小食。
  • 煎餃子
  • 湯餃子