2022-10-22 323 瀏覽
今日大家都放工好夜唯有外出解決。這間店現在晚市有折。【Piggy Piggy】漢堡包底面都焗得好香,特別係底部切落去很脆。件豬扒肉好有厚度,很『淋』身,肉汁尚可,不會乾。木瓜絲、雨衣金蘭十分豐富,跟埋醬汁十分絕配。旁邊仲有一片蜜瓜,不要小看,超juicy,充滿薄荷味。三四個月之前食過,依然覺得好好味。【銷魂飯】叉燒硬硬地實實地,相信餵了好耐蜜汁,蜜味超濃郁。總共有十三塊。又有兩隻溫泉蛋。食前先要將兩隻溫泉蛋、葱同飯粒混和,攪拌至綿滑。一大匙羹咁樣送入口,好正呀!【波士頓龍蝦意粉】又係好好味。龍蝦肉雖然稱不上嫩滑但係蝦味濃郁。不會被急凍破壞了味道。隻蝦鉗就好滑啦。一定唔好錯過個蝦頭,好多蝦膏。【慢煮雞】簡直係一種驚喜!嗰個滑蛋睇落滑,食落去更加滑!加啲黑椒增加味蕾刺激,正! 跟住就食雞,就算雞胸都好滑,唔會『鞋』。呢種煮法就係令到雞胸喜出望外。總共有四件雞件。伴碟有超多沙律菜。這碟主菜可足夠兩位輕食的食客。Good choice.我嗌咗一杯Choco Blend。店長介紹,要先食乾葡萄然後再飲一啖。朱古力味會突出啲。初步第一次試。學下學下點樣飲。不妨一試大家都學下點樣飲。突然外出食的一餐
今日大家都放工好夜唯有外出解決。這間店現在晚市有折。

【Piggy Piggy】

【銷魂飯】

【波士頓龍蝦意粉】

【慢煮雞】

突然外出食的一餐晚飯,冇令大家失望。
Piggy Piggy
銷魂飯