2013-08-02 182 瀏覽
德國朋友來港, 好客得很, 佢揀左間中國餐廳, 雲來軒, 相信好日我都唔會黎食.首先叫左湯飲, 日本花菇雞腳燉螺頭, 用個壺裝住, 好得意, 倒落個小茶杯度~ 清甜, 唔係好油, 好有菇同螺味~, 但雞腳唔夠入味.之後食叉燒, 唔肥, 腍, OK 然後有士多啤梨蝦球, 好味! 值得推介! 士多啤梨既甜酸味甜味較重, 蝦球既蝦味加上果味, 同埋肉質口感好好, 鮮甜爽彈~ 未試過士多啤梨配蝦呢個搭法, 但呢次嘗試竟然係咁正!再黎炸茄子, 好味, 好多好多蒜蓉, 配上外脆內豐富的茄子~ 好味~ 但食完有點口渴.仲有仲有就係野菌溫室小南瓜, 無預期中出眾, 口感不過不失, 味道普通, 溫度可再熱少少.整體來講呢餐唔錯, 但略貴, 士多啤梨蝦球真係食過番尋味!

日本花菇雞腳燉螺頭
之後食叉燒, 唔肥, 腍, OK
叉燒

士多啤梨蝦球
炸茄子
野菌溫室小南瓜
整體來講呢餐唔錯, 但略貴, 士多啤梨蝦球真係食過番尋味!

2013-05-19
日本花菇雞腳燉螺頭