2009-06-03
吃過這裡的日本餐, 留下幾深刻的印象這兒的裝修不算得很高級, 入門轉左之後兩個人被安排坐在卡位枱, 都算幾落, 餐牌有中文介紹, 隨意的揀了炸牛肉卷, 吞拿魚刺身 (骰仔), 芝士棒, 日式年糕同三文魚海膽飯!炸牛肉卷炸得個皮好鬆化, 裡面的牛肉肉質很好, 薄切而很好味, 難得係炸物但係完全沒有油膩的感覺吞拿魚刺身做成骰仔的形狀, 有唔同的部位, 有肥美的toro, 顏色係最淺, 有三粒, 有兩粒左右的中toro, 根多少少, 另外六七粒普通tuna, 刺身好食, 好有魚味, 沒有人工的添加, 是100%真正的魚生, 正芝士棒其實只是用來送酒的吧, 不過脆脆的都幾可口, 入面的芝士不算很多, 只係食到炸皮的味日式年糕用個鐵板來燒, 有半打, 面頭係茄汁肉醬加芝士, 味道幾特別, 年糕不算很煙un, 不過可能有芝士在上面, 變得很香口三文魚子海膽飯都係十分出色, 三文魚子舖滿飯面, 每粒都晶瑩剔透, 咬落去有濃香魚油"爆"出, 係上佳的魚子呢, 海膽就唔係咁好味, 食到入口條唔識"痺", 好味的海膽唔係咁..不過整體食物都做得十分出色, 可以一再來食!
不過整體食物都做得十分出色, 可以一再來食!