2011-06-19 15 瀏覽
一直想試呢間, 今日終於有機會啦! 同2位朋友下午2點半去到, 唔滿坐.3個人叫咗2個餐蛋通粉, 牛肉乾炒通粉, 鷄批, 豆腐花, 朱古力蛋糕, 檸檬茶同奶茶.餐蛋通粉: 自製午餐肉唔錯! 當然好過罐頭午餐肉多多聲, 又無咁鹹; 蛋有蛋味, 唔錯, 不過蛋味唔及嘉美蛋. (我係一個好鍾意食蛋ge人). 通粉都係自製, 煮得唔會太"林". 軟硬度適中. 湯底好甜好好味, 出面街食面或食通粉呢d嘢時, 我係唔會飲埋個湯, 但呢度ge湯我飲哂. 無味精呀嘛~牛肉乾炒通粉: 牛肉係乾咗少少有幾塊硬咗少少(但我都覺唔錯), 總好過其他餐廳咁揾d化學劑搞到"林"到無哂肉味; 通粉炒得夠乾身, 唔會油"林林", 而且通粉炒得有少少硬身唔林, 好食..出面食炒嘢真係飲油咁, 呢度無!鷄批: 好食過好多地方, 唔太油, 好香好食! 如果個胃仲有位, 我都想食多件~豆腐花: 滑~朱古力蛋糕: 唔會太甜, 但食完好飽肚, 有d 濟, 但都唔錯~奶茶: 好有茶味, 好甘. 由於我同友人甲都唔鍾意飲太多奶味ge奶茶, 我地覺得好飲. 但友人乙覺得唔夠滑. 各人口味唔同ge...總括來講, 我同友人甲都一定會再去

豆腐花: 滑~

總括來講, 我同友人甲都一定會再去, 至於友人乙就應該唔會la..因佢食慣味精, 咪蕾已經俾味精毒到無咩味覺, 佢唔啱食喎.

食過好多餐廳落味精落到好似唔洗錢咁(尤其食中菜, 每次食完如果唔馬上飲就都會頭痛), 令我更加覺得呢度d 菜做得好有心, 好難得!
呢間對唔食味精ge 人黎講, 絶對食得過; 無味精不歡ge人, 唔洗去.
2011-06-18
  • 鷄批