2022-04-30
之前好hit、好多人都話好味好拉絲嘅pizza maru,我嚟啦😍恢復咗堂食,梗係要一次過將之前想食嘅嘢好好咁食一次啦。沙律沙律點咗蜜糖柚子花園,有驚喜😊新鮮嘅沙律菜加上香脆核桃同杏仁片,最正係柚子汁,酸酸甜甜好開胃,我好鍾意呢個沙律。泡菜海灣芝加哥佢嘅pizza太多款式,反而令我哋呢啲有選擇困難症嘅人好困擾🤣最後一致決定揀最出名嘅泡菜海灣芝加哥。果然冇令我哋失望, Pizza勁多芝士,梗係要拉高嚟打卡,佢嘅餅底偏簿但係又好煙韌,條邊就好特別,加咗杏仁脆,甜甜哋嘅口味,上面嘅配料印象最深刻係有好大條蟹柳,成個pizza都偏甜食唔出泡菜嘅酸,不過結論一致,好味😋半半炸雞近排都食咗幾次炸雞,呢度嘅算比較高質,啲肉仲有汁嘅,唔會好柴好乾。我哋想食兩隻味,蒜香甜辣味同埋蜂蜜牛油味,所以叫咗12件,兩隻味都好食,份量仲好足添,好大件,啱晒多人分享。南瓜忌廉軟殼蟹意大利飯軟殼蟹好香脆,意大利飯嘅南瓜味如果再重啲會更好,不過飯嘅口感幾好,仲有好多細粒嘅洋蔥、茹同辣椒,增加口感,仲有啲好好味嘅nuts做伴碟。呢間餐廳成日都好多人排隊,因為啲嘢真係幾好味,好適合約埋三五知己去食,仲有cocktail同啤
沙律
泡菜海灣芝加哥
半半炸雞
南瓜忌廉軟殼蟹意大利飯
呢間餐廳成日都好多人排隊,因為啲嘢真係幾好味,好適合約埋三五知己去食,仲有cocktail同啤酒飲,朋友點咗杯mistress嘅啤酒,勁香水果味,唔會苦,好好飲😍