2024-07-07
小巷入面嘅fusion餐廳全部意粉都好特別好想試Appetizer:Roasted Chestnut Soup w/ morel mushroom 烤栗子湯 配 羊肚菌依個湯我真係比100分 好有驚喜質感好綿滑 帶少少甜之餘 仲有陣好似燒過嘅香味係幾有層次幾濃郁嘅味道 覺得係今餐飯嘅MVP🥹 我諗我未試過對一碗湯咁高評價(除咗媽媽煲嗰啲🙂↕️差啲想為咗飲多個湯 而嗌多個set食完前菜就睇大廚表演Fresh Homemade Pasta 手工意粉: Iberico Pork Stomach Fresh Homemade Pasta $178w/ white peppercorn and pickled cabbage黑毛豬肚手工意粉 配 胡椒酸菜第一次食胡椒豬肚意粉😂又幾得意 幾驚喜 胡椒味都幾濃 但唔會太搶/太鹹出奇哋同意粉都幾夾手工意粉係唔同啲 好彈牙 好有口感Main主菜:Crispy Skin Chicken Roll $188w/ sesame ginseng sauce脆皮雞卷 配 芝麻人參汁好嫩滑嘅雞雞 🐣肉質都好juicy 好食但相對哋就無乜特別Dessert甜品:Hom
烤栗子湯 配 羊肚菌
依個湯我真係比100分 好有驚喜質感好綿滑 帶少少甜之餘 仲有陣好似燒過嘅香味係幾有層次幾濃郁嘅味道 覺得係今餐飯嘅MVP🥹 我諗我未試過對一碗湯咁高評價(除咗媽媽煲嗰啲🙂↕️差啲想為咗飲多個湯 而嗌多個set 食完前菜就睇大廚表演 Fresh Homemade Pasta 手工意粉:
黑毛豬肚手工意粉 配 胡椒酸菜
第一次食胡椒豬肚意粉😂又幾得意 幾驚喜 胡椒味都幾濃 但唔會太搶/太鹹出奇哋同意粉都幾夾手工意粉係唔同啲 好彈牙 好有口感 Main主菜:
Crispy Skin Chicken Roll $188
w/ sesame ginseng sauce
脆皮雞卷 配 芝麻人參汁
好嫩滑嘅雞雞 🐣肉質都好juicy 好食但相對哋就無乜特別
Dessert甜品:
Homemade Sourdough Pineapple Bun +$25
w/ milk tea ice cream
自家制酸種菠蘿包 配 港式奶茶雪糕
焗到脆卜卜嘅菠蘿包 再夾住雪糕 依個配搭邊有得輸🦦一個唔錯嘅結尾 好完整好滿足 會再嚟