2021-12-09 1102 瀏覽
一年做野咁辛苦,緊係要獎勵自己。今次就黎左一個新既Omakase試下。Omakase係一個講求師傅同食物既料理。食材既新鮮同埋師傅既手藝,態度都好重要!今次呢間就真係值得推薦! 呢三個前菜都非常好食,特別係個三文魚子配茄子。新鮮又開胃!魚肝打成醬,唔會好腥,係鮮甜既感覺。唔使加豉油wasaibi都已經好好味😋生蠔夠鮮甜, 絕對想叫多一個!!蝦上檯既時候都仲郁,非常新鮮! (不過師傅解釋其實已經死咗,只係神經仲反射緊)。蝦肉加上柚子香味,好好食!蝦頭🦐會幫你炸脆埋添!八爪魚分開兩個部份,身體同吸管分開食。身體唔會有根,吸管爽脆。兩個不同既口感!生A4和牛肉sashimi,淡淡既肉味,不過就略嫌太凍,好似肉味雪糕你個嘴裏面溶化。呢個餐有3個highlightToro無筋,係melt in your mouth。好重油香,顏色好靚!呢份咁靚嘅toro已經值回票價。不過仲有!!香箱蟹🦀️,係日本一個名產。蟹肉,蟹膏已經幫你拆好,每一啖都係蟹既味道。最好就好就係將三樣嘢都一次過放入口,係最高既享受😎。最後一個係toro + 魚油 + 既一份手卷!! 一定係全場既highlight (我一口氣食左兩
一年做野咁辛苦,緊係要獎勵自己。

呢三個前菜都非常好食,特別係個三文魚子配茄子。新鮮又開胃!

生蠔夠鮮甜, 絕對想叫多一個!!

呢個餐有3個highlight

最後一個係toro + 魚油 + 既一份手卷!! 一定係全場既highlight (我一口氣食左兩個). 就算幾飽都要食!!

價錢都係同出面omakase差唔多,但係食物材料,加埋一個手藝,知識豐富,又識介紹菜色同埋最好既食法既師傅,最重要係會識同客人傾計,好幽默,絕對值得去試下!